Samen werken, voor een psychisch gezonde jeugd

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Meestgezocht: ADHDAutismeBijwerkingenSertralineVluchtelingenkinderen

Leden

Kenniscentrum Kinder Jeugdpsychiatrie logo

De hieronder genoemde organisaties zijn de leden van de Vereniging Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie: zij maken het Kenniscentrum financieel mogelijk.

Daarbij doen de leden belangrijk werk binnen het netwerk van het Kenniscentrum, zoals kennis ontwikkelen en inbrengen, en wetenschappelijk en praktijkonderzoek uitvoeren.

Kenniscentrum Kinder Jeugdpsychiatrie logo

Volg het Kenniscentrum

Leden op de kaart

Deze kaart toont adressen en telefoonnummers van organisaties in Nederland die aangesloten zijn bij het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

De leden van de vereniging

Accare

Accare is de specialist in kinder- en jeugdpsychiatrie in Noord-Nederland. Behandeling bij Accare vindt vooral ambulant plaats. Preventief is Accare actief op scholen, in wijkteams en via internet. Met haar uitgebreide afdeling voor wetenschappelijk onderzoek draagt Accare bovendien bij aan steeds betere en minder dure zorg voor jeugd. Jaarlijks zijn ruim 13.000 kinderen bij Accare in behandeling.

Circa twintig vestigingen en afdelingen in de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel en Flevoland.

Altrecht

Altrecht verleent geestelijke gezondheidszorg vanuit verschillende vestigingen in de regio Utrecht. De hoofdtaak van Altrecht is het bieden van specialistische en complexe zorg aan mensen met ernstige psychiatrische en psychische stoornissen.

Arkin

Arkin Jeugd & Gezin is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en verslavingszorg met locaties in Amsterdam voor kinderen en jongeren van 0-23 jaar. Arkin Jeugd & Gezin is gespecialiseerd in complexe problematiek.

ARQ

ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum (voorheen Arq Psychotrauma Expert Groep) heeft alle psychotrauma expertise onder één dak. ARQ biedt preventieve ondersteuning en advies, doet wetenschappelijk onderzoek naar psychotrauma en geeft opleidingen en trainingen. Daarbij hoort ook zorgen voor mensen met psychotraumaklachten door screening, diagnostiek en behandeling. Daarnaast adviseert ARQ organisaties en overheid over de inrichting van zorg voor getroffenen.

De Bascule

De Bascule is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, met locaties in Amsterdam, Duivendrecht, Purmerend en Hilversum.

Circa 45 vestigingen en afdelingen in de regio’s Amsterdam, Het Gooi, Purmerend, Zaandam en Hoofddorp.

GGMD

GGMD voor doven en slechthorenden biedt geestelijke gezondheidszorg en maatschappelijke dienstverlening. Ons landelijk Team Kind & Jeugd biedt diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren die doof of slechthorend zijn en psychische problemen hebben. Omdat het om complexe problematiek gaat in combinatie met de doofheid, is er altijd een verwijzing voor specialistische ggz nodig. De GGMD PLUSgroep is voor kinderen met ernstige psychische problemen, die in het cluster II onderwijs niet meer goed kunnen functioneren.

Vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Vught, Nijmegen en Zoetermeer.

GGz Centraal

Kinderen en jongeren – van 0 tot 18 – met psychiatrische problemen kunnen voor het stellen van een diagnose en behandeling terecht bij GGz Centraal Fornhese. De hulp bestaat uit specialistisch onderzoek, behandeling en begeleiding en is afgestemd op de ontwikkelingsfase van het kind. De behandeling is gericht op het verminderen van de problemen én op het ondersteunen van de omgeving. Daarom worden ouders en/of verzorgers altijd nauw bij de behandeling betrokken.

Ongeveer tachtig vestigingen en afdelingen in de provincies Flevoland, Utrecht, Gelderland en Noord-Holland (Het Gooi).

GGz Delfland

GGZ Delfland profileert zich als een streekziekenhuis met twee regio’s. Delft Westland & Omstreken (DW&O) en Nieuwe Waterweg Noord (NWN). Deze twee regio’s leveren psychiatrische zorg aan alle doelgroepen: jeugd, volwassenen en ouderen.

Meer dan 15 locaties in Zuid-Holland.

Jonx-Lentis

Jonx helpt kinderen en jongeren met psychiatrische problematiek en hun ouders/verzorgers. Daarnaast biedt Jonx hulp aan volwassenen met een Autismespectrumstoornis.

Twintig locaties in de provincies Drenthe, Groningen, Friesland en Gelderland.

't Kabouterhuis

’t Kabouterhuis is een instelling die zowel jeugdzorg als geestelijke gezondheidszorg biedt. ’t Kabouterhuis heeft ruim 70 jaar ervaring in het behandelen van gedrags- en ontwikkelingsproblematiek van kinderen van 0 t/m 7 jaar en de begeleiding van ouders. Zij werken vanuit acht vestigingen: in Amsterdam, Hoofddorp, Amstelveen en Uithoorn.

Karakter

Karakter is een expertisecentrum voor zorg en kennis rond complexe kinder- en jeugdpsychiatrie, met locaties in Gelderland en Overijssel. Karakter biedt diagnostiek en behandeling voor alle kinder- en jeugdpsychiatrische ziektebeelden. Dat kan op de polikliniek, thuis, via een opname of op de crisisafdeling.

Veertig vestigingen en afdelingen in Gelderland, Overijssel en Noord-Brabant.

Kenter Jeugdhulp

Kenter Jeugdhulp richt zich op het bieden van gespecialiseerde opvoedhulp en psychische hulp voor jeugdigen van 0 tot 23 jaar met ontwikkelings-, gedrags- en gezinsproblemen én hun gezinnen.

Actief in vier regio’s: Amsterdam-Amstelland, Haarlemmermeer, IJmond en Zuid-Kennemerland.

KOOS Utrecht

KOOS Utrecht vindt dat ieder kind recht heeft om veilig en gezond op te groeien en de kans hoort te krijgen om zijn of haar talenten optimaal te ontwikkelen. KOOS is er voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. KOOS werkt met een mix van professionals vanuit BASE: Buurtgerichte, Ambulante, Specialistische Expertise.

KOOS is de netwerkorganisatie voor aanvullende specialistische jeugdhulp in het westelijk deel van Utrecht, en actief in de wijken Vleuten-De Meern, Leidsche Rijn, West en Zuidwest.

Levvel

Levvel (voorheen Spirit en de Bascule) is de specialist voor hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Van hulp bij het opvoeden tot de behandeling van psychische klachten, Levvel biedt de hulp die nodig is. Door de combinatie van (wetenschappelijke) kennis en ervaring vinden we kansen en effectieve oplossingen die passen bij het leven van kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen. Wij helpen hen op weg, zodat zij met een stevig basis de toekomst tegemoet kunnen.

LUMC Curium

LUMC Curium is hét academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Zuid-Holland noord en Midden-Holland, onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum. LUMC Curium biedt specialistische behandelingen bij complexere psychiatrische problemen bij kinderen en jongeren. Elke patiënt krijgt behandeling op maat. Het gezin van de patiënt wordt intensief betrokken bij de behandeling. Naast patiëntenzorg leidt LUMC Curium specialisten op, geeft onderwijs aan studenten en doet LUMC Curium wetenschappelijk onderzoek om onze behandelingen te evalueren en verbeteren.

Vestigingen in Leiden, Oegstgeest en Gouda.

Parlan/De Praktijk

Parlan Jeugdhulp is een organisatie voor jeugd & opvoedhulp, JeugdzorgPlus (Transferium Jeugdzorg) en jeugd-ggz (De Praktijk) in Noord-Holland. Parlan staat voor kinderen, jongeren en hun opvoeders met vragen rondom opgroeien en opvoeden en biedt ondersteuning en behandeling als de directe omgeving onvoldoende antwoord kan bieden. Elk kind maakt deel uit van een gezin of breder opvoedsysteem. Oplossingen liggen dus dichtbij. Samen met de cliënt zoeken we naar mensen in de omgeving die kunnen helpen bij het vinden van oplossingen. Daarbij werken we samen met lokale- en regionale partners en onderwijs. Ruim 900 enthousiaste en deskundige professionals bieden jaarlijks 6000 kinderen, jongeren en gezinnen een nieuw perspectief.

Het is fijn dat De Praktijk er is. Want de wereld is best wel ingewikkeld. Ook voor jeugdigen. Soms komen zij psychisch in de knel te zitten. Wij bieden onderzoek, (ambulante) behandeling en jeugdhulpverlening aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen en hun gezinnen.

De Praktijk staat voor geïntegreerde jeugd-ggz in Noord-Holland; op eigen locaties, op scholen en kinderopvang en bij cliënten thuis. Wij sluiten aan bij de vragen en mogelijkheden van onze cliënten en hun omgeving. Onze ervaren professionals streven met een krachtige en praktijkgerichte aanpak naar tastbare resultaten.

Pluryn

Pluryn is een landelijk werkende organisatie voor zorg en behandeling aan mensen met complexe zorgvragen. Sinds 1 december 2019 is ook Intermetzo (met dertig vestigingen en afdelingen in Flevoland, Gelderland en Utrecht) verder gegaan onder de naam Pluryn.

Regionaal Autisme Centrum

Het Regionaal Autisme Centrum is een expertisecentrum, gespecialiseerd in de zorg aan mensen met autisme. Zorg in de breedste zin van het woord: diagnostiek en behandeling, begeleiding thuis of op school, wonen en werken. Op alle levensgebieden kan het Regionaal Autisme Centrum zorg bieden, waar en wanneer het nodig is.

Onze cliënten wonen in Noord-Brabant en in Noord- en Midden-Limburg. Het hoofdkantoor van het Regionaal Autisme Centrum ligt midden in Helmond. We hebben ook  behandellocaties in Venlo, Tilburg en Roermond.

Triversum

Triversum is een gespecialiseerde divisie voor kind- en jeugdpsychiatrie binnen GGZ Noord-Holland-Noord. Triversum helpt kinderen en jongeren van 0 – 18 jaar met psychische problemen. Zij kunnen bij Triversum terecht voor diagnostisch onderzoek, voor ambulante en (dag)klinische behandeling en voor crisisopname. Daarnaast biedt Triversum intensieve zorg in de thuissituatie.

Circa twintig locaties in Noord-Holland.

Youz

Lucertis, De Jutters en Youz verslavingszorg presenteren zich sinds 10 januari 2019 onder de naam Youz.

Youz helpt kinderen, jongeren en (jong)volwassenen die klachten of ernstigere psychische of verslavingsproblemen hebben. Ook behandelen we hun gezin. We behandelen zo intensief als nodig en zo kort als mogelijk. Wij werken op poli’s en digitale platforms, maar we bieden ook hoog-specialistische geestelijke gezondheidszorg (ggz), opname en crisisopvang. Youz werkt samen met de jongere, zijn of haar gezin en ieder ander die iets in het herstel kan betekenen.

Yulius

Yulius is een expertiseorganisatie in de regio Zuidwest-Nederland die zich richt op het bieden van zorg in iedere levensfase van cliënten met complexe psychische problematiek en op leerlingen met psychische problemen (cluster4-onderwijs).

Bijna zeventig vestigingen en afdelingen in de provincies Zuid-Holland en Gelderland.

    Reageren

    Kunnen we deze tekst verbeteren, of vond u niet precies wat u zocht? Laat het ons weten.

    Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt gebruik van cookies voor analyse van het gebruik van deze website en om de website optimaal te laten werken. Uw bezoek blijft daarbij anoniem. Voor meer informatie, zie onze privacyverklaring

    De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

    Sluiten