ADHD  
  Opstandige kinderen
Auteur: Russell A. Barkley, Nederlandse bewerking E.L. ten Brink

Uitgever: Harcourt Assessment bv, Amsterdam ISBN: 902651512X

In het protocol wordt eerst uitvoerig ingegaan op de problematiek en behandeling, zowel in theoretische als praktische zin, van de doelgroep. Er wordt aandacht besteed aan veel voorkomende moeilijkheden, mogelijke aanpassingen van het protocol en terugvalpreventie. Met de vele (14) vragenlijsten is het mogelijk uiteenlopende aspecten te evalueren.

Meer lezen over Opstandige kinderen
  Behavioral Parent Training Groningen (BPTG) voor kinderen met ADHD
Uitgever: Universitair Centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie (UCKJP), Accare, Groningen

Het protocol is gericht op het vergroten van kennis van ouders over ADHD en het leren van gedragstherapeutische vaardigheden. Ook het leren van elkaars ervaringen en lotgenotencontact zijn een belangrijk doel van de training.

Meer lezen over Behavioral Parent Training Groningen (BPTG) voor kinderen met ADHD
  Hoe kleiner hoe fijner
Auteur: E.L. ten Brink

Uitgever: Graviant Educatieve Uitgaven Doetinchem; ISBN: 90 75129 29 7

Ouders krijgen handvatten in de vorm van kennis en vaardigheden om het gedrag van hun kinderen te beïnvloeden, waarbij ervan uit wordt gegaan dat de ouders in deze groeps-oudertraining ook veel van elkaar kunnen leren. 

'Hoe kleiner hoe fijner' bestellen bij Bol.com

Meer lezen over Hoe kleiner hoe fijner
  Pubers met ADHD
Auteur: E.L. ten Brink

Uitgever: Uitgever: Swets & Zeitlinger Publishers; ISBN: 90 265 1704 1

Het vergroten van de kennis en de competentie met betrekking tot problemen die gerelateerd zijn aan de puberteit en/of ADHD. Het doel is om het gedrag van ouders zo te veranderen dat de kans op gewenst gedrag toeneemt en de kans op ongewenst gedrag afneemt. 

 

'Pubers met ADHD' bestellen bij Bol.com

Meer lezen over Pubers met ADHD
  Cogmed
Auteur: Torkel Klingberg, Karolinska Instituut te Stockholm

Uitgever: www.beterbrein.nl

Cogmed is een software programma dat is ontwikkeld voor kinderen vanaf 3 jaar met een onvoldoende functionerend werkgeheugen. Het programma heeft als doel het verbeteren van het werkgeheugen wat moet leiden tot een verbetering van het concentratievermogen, betere controle over impulsief gedrag en een verbeterend doorzettingsvermogen tijdens het uitvoeren van taken waarbij veel moet worden nagedacht.

Meer lezen over Cogmed
  ADHD voor kids
Auteur: Jongmans, A. & Meel, K. van

Uitgever: Uitgeverij Boom, Amsterdam

ADHD voor kids is een website die psycho-educatie biedt aan kinderen van 6 tot 8 jaar. Het elert ze op speelse wijze wat ADHD is en wat dit voor hen betekent. Het programma bestaat uit drie fasen. In de eerste fase doen kinderen feitelijke informatie op over ADHD door het spelen van educatieve spelletjes. In fase twee zijn andere mensen met ADHD aan het woord en vertellen ze over de voor- en nadelen die zij ervaren bij het hebben van ADHD. In de laatste fase leren kinderen de opgedane kennis op zichzelf te betrekken. ADHD voor kids bevat film, animatie, gesproken en geschreven tekst.

Meer lezen over ADHD voor kids
  BrainGame Brian
Auteur: Task Forse ADHD & Computer

Uitgever: Stichting Gaming and Training

Braingame Brian is een training op de computer van een aantal cognitieve vaardigheden. De training bestaat uit drie trainingstaken en een spelwereld. 

Meer lezen over BrainGame Brian
  Een nieuwe koers
Auteur: Mirjam Hinfelaar en Esther ten Brink

Uitgever: Verkrijgbaar bij boekenhandel

Een nieuwe koers is een training die zich richt op kinderen met ADHD, uit te voeren door leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs. 

 

'Een nieuwe koers' bestellen bij Bol.com

Meer lezen over Een nieuwe koers
Annuleren

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren