• Nieuws
  •  > 
  • Nieuws 2017
  •  > 
  • Veilig opgroeien, ook voor kinderen van een ouder met psychische problemen
30-10-2017 Veilig opgroeien, ook voor kinderen van een ouder met psychische problemen

Kinderen van een ouder met psychische of verslavingsproblemen lopen risico op te groeien in een onveilig thuis. In de workshop 'Veilig opgroeien' onderzoeken Els Jonker (GGD NOG) en Henrique Sachse (Veilig Thuis) samen met u hoe dit risico is te herkennen en te beperken. En wie daarbij in de wijk betrokken moet worden. Het is nog mogelijk om deze workshop bij te wonen op het congres 'Van wijk tot wetenschap' op 23 november.

Els Jonker en Henrique Sachse laten op basis van recent onderzoek en hun dagelijks werk zien waarom het zo belangrijk is om kinderen die zorgen voor hun ouders te (her)kennen en passende hulp te bieden. Het zijn veelal kinderen die een sterke indruk maken naar buiten toe, ze 'doen het eigenlijk wel goed'. Toch kunnen de situaties waarin ze opgroeien hun ontwikkeling op lange termijn schaden. Sommige van deze kinderen komen zelfs terecht bij Veilig Thuis en de jeugdhulpverlening. Hoe kunnen we hen zo vroeg mogelijk herkennen, hoe komen we erachter wat deze kinderen nodig hebben? Hoe kunnen we dat dan regelen en met wie kunnen we daarin samen optrekken?

Leeropbrengst

U leert waarom opgroeien met ziekte en zorg ieders aandacht vraagt, wat u zelf kunt bijdragen en met wie u samenwerking kunt zoeken. Met het aanreiken van kennis, het bespreken van casuïstiek en door onderlinge discussie wordt u geprikkeld om in uw eigen praktijk actief aan de slag te gaan voor kinderen 'die zorgen'.

>> meld u nu aan voor deze workshop

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren