23-02-2017 Van wijk tot wetenschap 2017: samen ontwikkelen

'Samen ontwikkelen' luidt het thema van de tweede editie 'Van wijk tot wetenschap', hét kenniscongres voor samenwerking in de brede jeugdhulp. Na het succes van 2016 zet het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie op 23 november een volgende stap, samen met de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie.

Langzaam maar zeker zijn sinds de transitie steeds meer initiatieven ontstaan om kennis te delen en samen te werken binnen de brede jeugdhulp. Er is veel betrouwbare kennis voorhanden over de vraag welke hulp effectief is voor welke kinderen en jongeren. Maar hoe vinden we elkaar als samenwerkingspartners om deze kennis efficiënt toe te passen? Welke initiatieven tot samenwerking zijn er al en kunnen een startpunt zijn voor anderen?  

Duo's van deskundigen

Op 23 november presenteren duo's van deskundigen hun samenwerkingsinitiatieven tussen jeugdpsychiatrie, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp, gemeenten en jeugdregio’s, jeugdbescherming, onderwijs en huisartsenzorg. Denk aan een huisarts en een wijkteammedewerker, een psycholoog en een intern begeleider, een beleidsmedewerker van een gemeente en een psychiater. Ontdek hoe zij samenwerken en samen ontwikkelen om kinderen en jongeren betere hulp te kunnen bieden. Daarnaast presenteren wetenschappers hun onderzoeksresultaten, die kunnen bijdragen aan effectieve jeugdhulp.

Meer informatie

Datum: 23 november 2017
Locatie: 1931 Congrescentrum Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch
Bereikbaarheid: Het congrescentrum is dankzij het brede wegennetwerk en de gunstige ligging ten opzichte van het Centraal Station van Den Bosch zowel met de auto als met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.
Indienen workshop of onderzoekspresentatie: per 1 maart
Aanmelden als bezoeker: per juni
Nadere berichten volgen op deze website.

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren