30-10-2017 Uitgelicht: workshop Straatwijzer

Maak kennis met de nieuwe online psycho-educatie module 'Straatwijzer', voor jongeren (>12 jaar) en hun ouders, over een LVB en psychiatrische stoornissen. Deze module is ontwikkeld in samenwerking met professionals en jongeren. U kunt een workshop over Straatwijzer bijwonen op het congres 'Van wijk tot wetenschap' op 23 november in Den Bosch. 

De workshop begint met een kort stukje achtergrond over het geven van psycho-educatie aan een complexe doelgroep: jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en een psychiatrische stoornis (ADHD, ASS, angststoornis, depressie, ODD). Welke problemen komen hier veelal in naar voren? Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe kunnen jongeren in hun kracht gezet worden? Vervolgens kunt u kennismaken met de online psycho-educatiemodule Straatwijzer.

Samen met jongeren en ouders

Deze module is een initiatief vanuit Karakter kinder- en jeugdpsychiatrie en is in samenwerking met diverse professionals in het land en in samenspraak met jongeren en hun ouders ontwikkeld. Het programma is voor iedereen die met deze doelgroep werkt toegankelijk. In het programma is een effectmeting ingebouwd, wat verder onderzoek naar de effectiviteit van het programma mogelijk maakt. De verwachting is dat hier in 2018 over gepubliceerd zal worden. Momenteel wordt eveneens gewerkt aan verdere uitbreiding van het programma.

Karakter

Deze workshop wordt verzorgd door Sammy Roording, klinisch neuropsycholoog bij Karakter en Marieke Zwaanswijk, senior beleidsmedewerker, Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

>> meld u nu aan voor deze workshop

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren