• Nieuws
  •  > 
  • Nieuws 2017
  •  > 
  • Succesvolle tweede editie Van wijk tot wetenschap: samen ontwikkelen
24-11-2017 Succesvolle tweede editie Van wijk tot wetenschap: samen ontwikkelen

Samen ontwikkelen; een volgende stap zetten in de samenwerking tussen álle ketenpartners in de brede jeugdhulp. Dat was het doel van ons congres Van wijk tot wetenschap, op donderdag 23 november. Duo's van deskundigen deelden in 39 workshops hoe zij al samenwerken en betrouwbare kennis delen over effectieve hulp voor kinderen en jongeren. Alle beschikbare presentaties staan nu online om nog eens terug te lezen en toe te passen in uw eigen werk.

Keynote-sprekers dr. Jochen Mierau en prof. dr. Norman Sartorius deelden hun bredere visie op geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en jongeren. 

"De piek van mentale problematiek ligt aan het begin van ons leven en beïnvloedt veel andere domeinen, zoals opleiding, werk en relaties. Jeugdhulp heeft daarom een lange terugverdientijd." - dr. Jochen Mierau

"I have never met an average man or woman. And yet most treatments are built for the average man." - prof. dr. Norman Sartorius

Uitreiking Parel ZonMw

Tijdens het ochtendprogramma van Van wijk tot wetenschap reikte Han de Ruiter namens ZonMw de Parel uit aan Eva Mulder voor een bijzonder project op het gebied van onderzoek en implementatie: de Academische Werkplaats Forensische Zorg voor Jeugd.

Online presentaties

>> Bekijk alle beschikbare presentaties van Van wijk tot wetenschap 2017

>> Bekijk de fotoimpressie

      

Het congres 'Van wijk tot wetenschap' is georganiseerd door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en de afdeling Kinderen en Jeugd van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren