30-11-2017 Straatwijzer wint Karakter Kennisbeurs 2018-2019

Sammy Roording (Karakter), Anne van der Waa (Karakter) en Marieke Zwaanswijk (Karakter/Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie) hebben de Karakter Kennisbeurs gewonnen. Hiermee krijgen zij de gelegenheid om in de komende twee jaar hun idee 'Straatwijzer' verder uit te werken en wetenschappelijk te onderbouwen. 

De werkgroep won de beurs met hun voorstel om een uitgebreidere versie van Straatwijzer te ontwikkelen. Straatwijzer is een digitaal psycho-educatieprogramma voor jongeren met een lichte verstandelijke beperking en psychiatrische problemen.

Effectiviteit

Zij gaan werken aan Straatwijzer 2.0, met een toevoeging van spelletjes, filmpjes en opdrachten over vijf veel voorkomende psychiatrische stoornissen (ADHD, autisme, gedragsstoornissen, angst en depressie). Ook willen zij de effectiviteit van het programma onderzoeken.

Patiëntenparticipatie

Volgens de jury heeft het project een sterk onderzoeksteam. De beoogde resultaten zijn van groot maatschappelijk belang en het project past bij een innoverend Karakter. Bovendien is er aandacht voor patiëntenparticipatie en samenwerking vanuit en met de doelgroep: het project is een co-creatie met input van ouders/verzorgers en patiënten.

Meer informatie

Het project Straatwijzer is mogelijk gemaakt met medewerking van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Accare, Academische werkplaats Kajak, het Landelijk Kenniscentrum LVB, Yulius, De Bascule, de Lichtenvoorde, Reik en Jouw Omgeving.

Bron: Karakter

Foto: werkgroep Straatwijzer: Anne van der Waa, Sammy Roording, Marieke Zwaanswijk (Bron: academischewerkplaatskajak.nl)

>> meer informatie over Straatwijzer

>> filmpje over Straatwijzer

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren