• Nieuws
  •  > 
  • Nieuws 2017
  •  > 
  • Oratie Ramón Lindauer: ‘Het psychisch kwetsbare kind: onze gezamenlijke zorg!’
29-03-2017 Oratie Ramón Lindauer: ‘Het psychisch kwetsbare kind: onze gezamenlijke zorg!’

Ramón Lindauer is specialist op het gebied van diagnostiek en behandeling van trauma- en stressor-gerelateerde stoornissen bij kinderen en jongeren. Op vrijdag 19 mei 2017 zal hij zijn oratie uitspreken ter gelegenheid van zijn benoeming tot hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie. Voorafgaand aan de oratie vindt het symposium ‘Het psychisch kwetsbare kind’ plaats.

Ramón Lindauer maakt deel uit van de Expertgroep Trauma en Kindermishandeling van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Hij is als kinder- en jeugdpsychiater en systeemtherapeut werkzaam bij het Centrum voor Trauma en Gezin van de Bascule. Daarnaast is hij hoofd van de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het Academisch Medisch Centrum (AMC) en directeur van de Academische Werkplaats Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Lindauer leidt bij de Bascule het wetenschappelijk onderzoek, onder andere op het gebied van trauma- en stressor-gerelateerde stoornissen. 

Symposium 

Met zijn benoeming tot hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie bij het AMC/de Universiteit van Amsterdam komt er meer aandacht voor het wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en behandelingen van psychische problematiek bij kinderen en jongeren. Ter gelegenheid van deze oratie organiseert de Bascule in samenwerking met het AMC het symposium ‘Het psychisch kwetsbare kind’.

Meer informatie

Datum: vrijdag 19 mei 2017
Symposium: voorafgaand aan de oratie in de Bazel, Vijzelstraat 32 in Amsterdam
Oratie: van 16:00 tot 17:00 uur in de aula van de Universiteit van Amsterdam, ingang Singel 411, Amsterdam.

>> aanmelden symposium

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren