• Nieuws
  •  > 
  • Nieuws 2017
  •  > 
  • Nieuwe richtlijn ‘Gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen’
08-03-2017 Nieuwe richtlijn ‘Gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen’

De jeugdgezondheidszorg kan vanaf nu aan de slag met de nieuw ontwikkelde jgz-richtlijn ‘Gezonde slaap en slaapproblemen bij kinderen’. De richtlijn biedt jgz-professionals handvatten om gezond slaapgedrag bij kinderen van 0 tot 18 jaar te bevorderen. Daarnaast geeft de richtlijn sturing aan jgz-professionals bij het voorkomen en verminderen van slaapproblematiek bij kinderen. Drie experts van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (Frits Boer, Kristiaan van der Heijden en Ed de Bruin) werkten aan de richtlijn mee.

Bij het ontwikkelen van deze richtlijn is de expertise van diverse sectoren meegenomen. Dit resulteerde in een aanzienlijke bijdrage van uitvoerende jgz-professionals, wetenschappers en inhoudelijke experts uit de kindergeneeskunde, slaapgeneeskunde, orthopedagogiek, kinder- en jeugdpsychiatrie, ontwikkelingspathologie en verstandelijk gehandicaptenzorg. Daarnaast is de richtlijn geoptimaliseerd met behulp van feedback van jgz-professionals, onder meer door toevoeging van de bijlage ‘Sensitief opvoeden en een kind dat niet slaapt’.

Meer informatie

Bekijk de jgz-richtlijn (website Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ))

De jgz-richtlijn is ontwikkeld door TNO en gefinancierd met subsidie van ZonMw. Binnenkort verschijnen diverse producten die de implementatie en borging van de richtlijn bevorderen.

Zie ook: Jongeren met slaapproblemen binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren