30-03-2017 NVA Autismeweek 2017

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) vraagt van 1 tot en met 8 april aandacht voor de ongeveer 190.000 kinderen en volwassenen met autisme in ons land. 2 april is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot World Autism Awareness Day.  Dit jaar staat de NVA Autismeweek met het thema 'Jong & AUT' in het teken van vroegherkenning van autisme.

De NVA benadrukt het belang om al vanaf jonge leeftijd de ontwikkeling van kinderen met (een vermoeden van) autisme te stimuleren, zodat zij niet onnodig uitvallen op school of op het werk. Een vroege herkenning geeft kinderen de kans om hun talenten op hun eigen manier en tempo te ontwikkelen. Op dit moment zijn er veel volwassenen die pas op zeer late leeftijd een diagnose hebben gekregen – vaak na jarenlange worsteling met uiteenlopende problemen. 

Activiteiten

De NVA-regio’s en de Autisme Info Centra (AIC’s) organiseren in de Autismeweek inloopmiddagen, informatiemarkten of lezingen. Daarnaast wordt de Autismevriendelijkheidsprijs 2017 uitgereikt aan de meest autismevriendelijke huisarts, jeugdarts, leerkracht of andere professional die zich inzet voor vroegtijdige hulp aan jonge kinderen met (een vermoeden van) autisme.

Meer informatie

>> over de NVA Autismeweek

>> kennis over autisme voor zorgprofessionals

>> kennis over autisme voor leerkrachten

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren