• Nieuws
  •  > 
  • Nieuws 2017
  •  > 
  • Laatste week: schrijf u nog snel in voor Van wijk tot wetenschap 2017
15-11-2017 Laatste week: schrijf u nog snel in voor Van wijk tot wetenschap 2017

Donderdag 23 november zetten we een volgende stap in de samenwerking tussen alle ketenpartners in de brede jeugdhulp. Duo's van deskundigen vertellen hoe zij al samenwerken en betrouwbare kennis delen over effectieve hulp voor kinderen en jongeren. Laat u inspireren tot nieuwe samenwerkingsvormen in uw eigen werk tijdens Van wijk tot wetenschap 2017: Samen ontwikkelen.

Kies uit 39 workshops over nieuwe samenwerkingsvormen tussen jeugdpsychiatrie, jeugdgezondheidszorg, jeugdhulp, gemeenten en jeugdregio’s, jeugdbescherming, onderwijs en huisartsenzorg. Of kies uit de 15 korte presentaties van de laatste onderzoeksresultaten, die kunnen bijdragen aan effectieve jeugdhulp.

Keynote-sprekers:

Prof. dr. Norman Sartorius

"Voordat u kunt samenwerken moet u begrijpen wat de anderen zeggen. Als u dit niet doet, zijn mensen alleen aanwezig. Ze zullen niet luisteren of begrijpen wat u zegt.“

Deze Kroatische psychiater (1935) wordt beschreven als een van de meest prominente en invloedrijke psychiaters van zijn generatie en was onder meer hoofd van de afdeling Mental Health van de World Health Organization (WHO). Prof. Sartorius komt naar Van wijk tot wetenschap 2017 om te spreken over wat nodig is voor samenwerking tussen verschillende werelden in de jeugdhulp (lees ook het interview op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie).

Dr. Jochen Mierau

“Wat is de impact van goede kinder- en jeugdhulp op het hele leven, wat gebeurt er als er vroeg in het leven behandeld wordt of wat later?”

Dr. Jochen Mierau is universitair hoofddocent gezondheidseconomie aan de faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Als keynote speaker op Van wijk tot wetenschap 2017 zal hij spreken over de ‘levensloopeffectiviteit’ van behandelingen in de kinder- en jeugdpsychiatrie en het project HeadsUP, waarin hij samenwerkt met ggz-organisatie Accare (lees ook het interview met hem).

Uitreiking Parel ZonMw

Tijdens het ochtendprogramma van Van wijk tot wetenschap reikt Han de Ruiter namens ZonMw de Parel uit aan bijzondere projecten op het gebied van onderzoek en implementatie.

Meer informatie

>> Bekijk het programma en meld u nog snel aan! 

Het congres 'Van wijk tot wetenschap' is georganiseerd door het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie en de afdeling Kinderen en Jeugd van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP).

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren