• Nieuws
  •  > 
  • Nieuws 2017
  •  > 
  • Ilse Tamrouti nieuwe directeur Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
06-06-2017 Ilse Tamrouti nieuwe directeur Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Per 1 juli start Ilse Tamrouti als nieuwe directeur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Zij volgt de huidige directeur ad interim, André van Boekholt, op.

Ilse Tamrouti studeerde orthopedagogiek en promoveerde aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna werkte zij als universitair docent, onderzoeker en leidinggevende in de zorg (Hoenderloo Groep) en het onderwijs (Radboud universiteit, Fontys Hogescholen). Haar kracht ligt in het maken van de verbinding tussen wetenschap, onderwijs en praktijk in zorg en welzijn.

Toepasbare kennis

“Wat ik zo mooi vind aan het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie is dat alles draait om het toepasbaar maken van wetenschappelijke kennis. Er zijn maar weinig organisaties die zó gericht zijn op implementatie. Bij de term ‘kenniscentrum’ denk je eigenlijk aan het verzamelen van pure wetenschappelijke kennis, die in de onderzoekswereld vaak binnen een bepaald kringetje experts blijft circuleren. Maar die kennis heeft geen enkele waarde als er uiteindelijk voor een kind of gezin niets verbetert. Bij het Kenniscentrum maken mensen mooie stappen om die kennis bruikbaar te maken.”

Taal van gemeenten

Tamrouti werkt graag aan het vergroten van de kwaliteit van organisaties, professionals en de zorg die zij geven. In haar functie als directeur van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie kijkt zij uit naar de samenwerkingen die het Kenniscentrum in de toekomst aan kan gaan. Daarnaast wil zij zich gaan inzetten om de organisatie van het Kenniscentrum nog meer solide te maken.

“Het Kenniscentrum heeft veel waarde voor zorgprofessionals die veelvuldig gebruikmaken van de website. De kracht van die wetenschappelijk onderbouwde kennis voor de dagelijkse praktijk moeten we vooral behouden. Waar ik nog toegevoegde waarde in zie, is het inzetten op een breder gebruik van de kennis voor bijvoorbeeld jeugdzorg en gemeenten. Het is belangrijk dat dit ook in de juiste taal gebeurt. Buiten de ggz denken mensen minder in stoornissen en meer in vragen als: ‘waar heeft dit gezin het meeste baat bij?’ Door kennis ook bruikbaar te maken voor sectoren buiten de ggz kan het Kenniscentrum een belangrijke rol spelen in het ontschotten.”

Meer informatie

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie is een landelijke netwerkorganisatie waarin professionals, experts, onderzoekers, ouders en kinderen samenwerken aan de wetenschappelijke onderbouwing van het dagelijkse werk in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Het Kenniscentrum vertaalt wetenschappelijke kennis over de grote thema’s binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie in praktische protocollen. Deze protocollen zijn beschikbaar via online kanalen gericht op verschillende gebruikersgroepen: professionals, ouders, jongeren, leerkrachten en gemeenten. Ouders en kinderen beschikken zo over betrouwbare informatie, die hen in het gesprek met de behandelaar kan helpen bij het proces van gezamenlijk beslissen over bijvoorbeeld de keuze van de behandeling. Aan gemeenten wordt relevante, betrouwbare kennis aangeboden over de inhoud van de kinder- en jeugdpsychiatrie. Zie www.kenniscentrum-kjp.nl

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren