• Nieuws
  •  > 
  • Nieuws 2017
  •  > 
  • Ervaringskennis gezocht: welke ouder denkt met ons mee?
17-08-2017 Ervaringskennis gezocht: welke ouder denkt met ons mee?

Voor de Ervaringsraad zoekt het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie ouders, jongeren of andere ervaringsdeskundigen die een paar keer per jaar willen meedenken over diverse thema’s en projecten. Sinds 2012 adviseert de Ervaringsraad het Kenniscentrum in het ontwikkelen van praktisch toepasbare kennis voor professionals, ouders, leerkrachten en gemeenten.

Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie maakt in alle werkzaamheden gebruik van de ervaringskennis van ouders en kinderen. De Ervaringsraad bestaat uit ouders en ervaringsdeskundigen van ouder- en patiëntenverenigingen, die een paar keer per jaar bijeenkomen of per e-mail meedenken. Tijdens de bijeenkomsten bespreekt de Ervaringsraad een thema, bijvoorbeeld een nieuw project waarvoor ervaringskennis nodig is. Het Kenniscentrum hoort graag van ervaringsdeskundigen welke kennis benadrukt moet worden of waarover zij nog kennis missen.

Wat houdt het in?

Als lid van de Ervaringsraad kunt u actief bijdragen aan de verbetering van de jeugdhulp. Met de vertaling van uw inzichten uit de praktijk naar betere kennis voor zorgprofessionals helpt u ook andere ouders en kinderen. De reacties van andere ervaringsdeskundigen kunnen u zelf ook weer nieuwe inzichten en herkenning geven. De bijeenkomsten duren ongeveer twee uur (in de ochtend of middag) en vinden meestal plaats in Utrecht (met reiskostenvergoeding). De eerstvolgende bijeenkomst staat gepland op 12 oktober. Het kenniscentrum komt ook graag in contact met ervaringsdeskundigen die via e-mail over thema's willen meedenken. Als u zich aanmeldt, wordt u per thema of project benaderd om mee te werken, waarna u besluit of u mee wilt doen. 

Oproep

Vindt u het als ouder of ervaringsdeskundige belangrijk om mee te werken aan goede kennis voor professionals in de jeugdhulp? Meld u dan nu aan voor de Ervaringsraad van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Voor meer informatie en aanmelden kunt contact opnemen met Annet Heijerman via a.heijerman@kenniscentrum-kjp.nl.

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren