• Nieuws
  •  > 
  • Nieuws 2017
  •  > 
  • Effectief programma op school voor kinderen met angst en depressie
05-07-2017 Effectief programma op school voor kinderen met angst en depressie

Op Amsterdamse basisscholen wordt al jaren gewerkt met een van oorsprong Australisch programma voor kinderen die verhoogde angst- of depressieve klachten hebben. En met succes. Op langere termijn hebben de kinderen die eraan meedoen niet meer klachten dan andere kinderen. In Kind en Adolescent Praktijk verscheen een artikel over de werking van dit programma, dat in Nederland 'VRIENDEN voor het Leven' heet. 

Het programma is inzetbaar als universeel preventieprogramma voor alle kinderen, ongeacht of ze gevoelens van angst of somberheid hebben. Maar het werkt ook als selectief preventieprogramma, voor groepen kinderen die meer risico hebben op angst of depressie, bijvoorbeeld vluchtelingenkinderen. Of als geïndiceerd preventieprogramma, voor kinderen die al regelmatig of intense gevoelens van angst of somberheid hebben. Daarnaast kan het worden ingezet als behandelprogramma voor kinderen die een klinische angststoornis hebben.

>> lees verder (pdf)

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren