Boeken

Brutaal, boos of agressief gedrag op school

Omgaan met sociaal storend gedrag 

Walter Matthys en Christine Boersma, 2018

In 'Brutaal, boos of agressief gedrag op school' geeft Kenniscentrum-expert Walter Matthys adviezen en handvatten hoe leerkrachten van het primair en voortgezet onderwijs kinderen met sociaal storend gedrag meer passend gedrag kunnen leren. De adviezen zijn gebaseerd op ouderinterventies gericht op opvoedingsvaardigheden en op cognitief gedragstherapeutische interventies voor kinderen. ISBN: 9789492297242.

Walter Matthys is emeritus-hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Gedurende de 35 jaar die hij als kinder- en jeugdpsychiater bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht werkzaam was heeft hij intensief met scholen samengewerkt. Hij maakte tevens deel uit van de expertgroep van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie die de tekst over gedragsstoornissen (ODD/CD) voor het onderwijs heeft geschreven. Christine Boersma heeft als communicatiedeskundige zorg gedragen voor de toegankelijkheid van het boek.

>> informatie over dit boek:
>> Gedragsstoornissen bij kinderen op de basisschool


Kinderen in de syndroommix

De complete gids voor ouders, docenten en andere professionals

Martin L. Kutscher, 2006

De meeste leer-, ontwikkelings-, en gedragsstoornissen komen bij kinderen niet alleen. Vaak hebben kinderen verschillende kenmerken van verschillende stoornissen. Kutscher geeft op een eenvoudige manier informatie over deze wisselwerking tussen verschillende stoornissen.

'Kinderen in de syndroommix' bestellen bij Bol.com

Broers en zussen van speciale en gewone kinderen

Invloed op ontwikkeling en gedrag

Frits Boer, 2012

Prof. dr. Frits Boer schrijft in dit boek over wat het betekent om broer of zus te zijn van een speciaal kind. Hij geeft antwoord op de vraag hoe je hiermee omgaat als ouder of als hulpverlener. Deze speciale kinderen beïnvloeden de ontwikkeling van hun broer of zus en andersom.

'Broers en zussen van speciale en gewone kinderen' bestellen bij Bol.com

Buitenbeentjes

Psychische stoornissen bij kinderen en adolescenten 

Hans Schachtschabel

We hebben allemaal wel een idee van wat hoort bij een ‘normale’ ontwikkeling van kinderen. Een 6-jarige die niet alleen naar school durft te fietsen vinden we gewoon, van een lichamelijk gezonde 12-jarige die dat niet durft vinden we dat vreemd. Verschijnselen zoals ‘bang zijn voor vreemden’, die normaal zijn in een bepaalde levensfase, zijn dat in een volgende fase niet meer. Afwijkingen in een bepaalde levensfase die de ontwikkeling van een kind belemmeren, wijzen vaak op een psychiatrische stoornis.

'Buitenbeentjes' bestellen bij Bol.com
Deel deze pagina via:
Reageren

Kunnen we deze tekst verbeteren? Ontbreekt het aan inhoud, of vond u niet precies wat u zocht? Laat het ons weten.

 
Annuleren

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren