Psychose  
  Exploring the labyrinth of the brain Neurobiological parameters in Multiple Complex Developmental Disorder, a subtype of the Pervasive Developmental Disorder-Not Otherwise Specified
Auteur: Bertine Enrica Lahuis

Het onderwerp van dit proefschrift is de Multiple Complex Developmental Disorder (MCDD). MCDD-patiënten zijn in het bijzonder interessant omdat zij klinische karakteristieken laten zien van zowel autisme (sociale tekortkomingen) als van schizofrenie (cognitieve tekortkomingen). Deze patiënten hebben naast hun sociale problemen en problemen in het reguleren van hun affecten, ook denkstoornissen en ontwikkelen in veel gevallen (bij volwassenen tot ruim 65%) een stoornis binnen het schizofrene spectrum, zo blijkt uit een follow-up studie van Van Engeland and Van der Gaag (1994).

Meer lezen over Exploring the labyrinth of the brain
  Emerging symptoms on the pathway to psychosis
Auteur: Rianne M.C. Klaassen

Het doel van dit proefschrift was om meer inzicht te krijgen in het beloop van symptomen bij mensen met een verhoogd risico op een eerste psychose. 

Meer lezen over Emerging symptoms on the pathway to psychosis
Annuleren

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren