19-03-2018 Oratie Arne Popma en symposium Jeugdhelden

Op donderdag 29 maart sprak kinder- en jeugdpsychiater prof. dr. Arne Popma zijn oratie ‘Terug naar de toekomst’ uit. Hiermee accepteerde hij officieel het ambt van hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan de VU. Voorafgaand aan de oratie vond het symposium ‘Jeugdhelden’ plaats. Minister van VWS Hugo de Jonge feliciteerde Arne Popma in een videoboodschap.

Wetenschappers, beleidsmakers, hulpverleners en jongeren zochten tijdens het symposium naar de ingrediënten en prioritering voor een bloeiende toekomst van de kinder- en jeugdpsychiatrie: wat weten we al, moeten we behouden en kunnen we gewoon vol overtuiging blijven dóen? En waar valt de grootste winst te behalen de komende jaren?

Sprekers waren onder anderen: Erik Jongman (de Waag/Spirit), Paul Jochems (Pluryn), Chaim Huyser (de Bascule), Hans van Goudoever (hoogleraar Kindergeneeskunde VUmc/AMC), Frits Boer (emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie AMC) en Theo Doreleijers (emeritus hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie VUmc).

Arne Popma is verbonden aan de Bascule, het VUmc en de Rechten Faculteit in Leiden. Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie sprak eerder met hem tijdens het congres Van wijk tot wetenschap, over het beter organiseren van jeugdhulp, ook voor jongeren in de transitieleeftijd (18-/18+). Bekijk het interview:

>> meer informatie over de oratie en het symposium

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren