29-01-2018 Congres Psychiatrie en LVB: Werken aan Samenspel

Op 17 mei 2018 organiseert de Academische Werkplaats Kajak het congres 'Werken aan Samenspel'. Het congres biedt verdieping van een aantal capita selecta die het Handboek Psychiatrie en lichte verstandelijke beperking beschrijft.

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor jongeren en jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking en een psychische stoornis. Zo verscheen in 2015 het Handboek Psychiatrie en lichtverstandelijke beperking. Jeugd-ggz, scholen, VG-zorg en wijkteams werken sinds de transitie meer en meer samen. Ook tijdens dit congres komen wetenschap en praktijk, behandelaar en patiënt, jeug-ggz en VG-zorg samen. 

Programma

Tijdens het congres komt u meer te weten over diagnostiek, psychologische behandeling en farmacologische behandeling bij LVB, met lezingen en workshops door de auteurs van het handboek zelf, en een aantal gastsprekers.

In de ochtend woont u lezingen van nationale en internationale experts bij over LVB en psychiatrie, inclusief een bijdrage van prof. Angela Hassiotis, van het University College London. Na de lunch is er in vier workshoprondes ruimte voor interactie en verdieping, met onderwerpen als social-mediagebruik bij LVB, triple-problematiek (verslaving, psychiatrie en LVB) en bijvoorbeeld opnamevervangende klinische behandeling (high intensive care en intensive home treatment).

Meld u nu aan

Congres Psychiatrie en LVB: Werken aan Samenspel
Donderdag 17 mei 2018, Muntgebouw Utrecht

>> meer informatie en aanmelden

Deel deze pagina via:

Mogen we je vragen een beknopt profiel aan te vragen?

Niet verplicht, wel zo handig voor de andere leden om te zien wat je betrokkenheid bij het Kenniscentrum inhoudt.

Let op: deze informatie wordt niet getoond aan niet geregistreerde bezoekers en wordt verder nergens voor gebruikt zonder jouw expliciete toestemming.

Ik ben:

Annuleren